Hallitus- ja virkailijaesittely 2023 // Introducing: the Board and our Officers 2023

[In English below]

Vuosi on vaihtunut ja hallituksenvaihtajaiset pidetty, mutta keitä ovatkaan uudet hallituslaiset ja virkailijamme? Tätä lähdettiin selvittämään pyytämällä kaikkia halukkaita vastaamaan muutamaan kysymykseen (2-4 kpl). Osa vastauksista on haastateltavien omia käännöksiä ja osa haastattelijan käsialaa, haastattelijan käännökset on merkitty tekstiin.

Mari Karlsson, kuva: Sami Sidoroff

Mari Karlsson

Hallituksen puheenjohtaja
Fuksi 2019

Mikä sai hakemaan juuri tähän virkaan?
Muiden kannustus ja halu haastaa itseäni.

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Opettele sanomaan ei. Myös niille monille kiinnostaville asioille.

Millainen on hallitus-/järjestötyön arvo (verrattuna esim. palkkatyöhön)?
Tekisaktiivina olen saanut kasvatettua itselleni valtavan verkoston tuttuja ihmisiä, jollaista en olisi vielä käpistelyfuksina osannut kuvitellakaan, saati sitten vielä nuorempana. Koen järjestökaverien myös auttaneen pysymään yliopistoyhteisössä kiinni läpi korona-ajan. Muuten olisi ehkä taas keskeytynyt yliopisto-opinnot. Myös ein sanomisen opetteleminen on järjestöhommien yhteydessä ollut helpompaa, kun ei ole tarvinnut stressata, tekeekö tarpeeksi asioita palkkansa eteen.

Mikä on lapsuuden rakkaimman pehmolelusi nimi?
Uninalle. Edelleen valvoo untani.

Vesa Rautiainen, kuva: Sami Sidoroff

Vesa Rautiainen

Rahastonhoitaja
Fuksi 2022 (HY:llä aloitin 2021, mutta vaihdoin tkt:n puolelle 2022)

Mikä sai hakemaan juuri tähän virkaan?
En ole aiemmin ollut mukana järjestötoiminnassa, mutta käytyäni monissa eri Tekiksen fuksitapahtumissa, mielenkiintoni heräsi ja halusin kokeilla lähteä mukaan toimintaan. Aluksi ajattelin, että voisin vain hieman kastaa varpaitani veteen ja hakea johonkin pienempään virkaan, kuten avustavaksi rahastonhoitajaksi. Olen aiemmassa elämässäni opiskellut liiketaloutta ja tehnyt kirjanpitäjän töitä, joten ajattelin tämän olevan minulle sopiva rooli. Pari muuta aktiivia kuitenkin kuuli taustastani, ja heidän rohkaisemana päätin hakea lopulta suoraan rahastonhoitajan virkaa.

Rahastonhoitajan tehtävä on varmasti haasteellinen, mutta uskon sen myös antavan mahtavan näköalapaikan kaikkeen järjestön toimintaan. Saan paljon uusia kokemuksia järjestötöistä sekä samalla pääsen tutustumaan moniin uusiin ihmisiin. Joten en usko, että tulen katumaan päätöstäni!

Millainen on hallitus-/järjestötyön arvo (verrattuna esim. palkkatyöhön)?
Paras anti hallitus-/järjestötyössä varmasti on, että pääset oppimaan uusia taitoja, luomaan uusia verkostoja sekä ennen kaikkea saat paljon uusia ja kivoja kavereita.

Mikä on lapsuuden rakkaimman pehmolelusi nimi?
Pupu.

Teo Uosukainen, kuva: Sami Sidoroff

Teo Uosukainen

Varapuheenjohtaja, opintovastaava, hallituksen jäsen
Fuksi 2019

Mikä sai hakemaan juuri näihin virkoihin?
Virat tuntuivat järkevältä seuraavalta askeleelta aktiivina toimimiseen.

Mistä pidät TKO-älyssä kaikkein eniten?
TKO-älyllä on monimuotoinen jäsenistö, joiden kanssa jostain syystä tulee helposti toimeen. Hauskojen ja mukavien tyyppien vuoksi on kiva tehdä hommia.

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Juo vettä, kosketa nurtsia.

Mihin Muumilaakson asukkaaseen samaistut eniten?
Charizard.

Sanna Hanén (vasemmalla) ja Eetu Raunio, kuva: Sami Sidoroff

Eetu Raunio

Sihteeri
Fuksi 2019

Mitä haluaisit virassasi/viroissasi saavuttaa tänä vuonna?
Tavoitteena on saada TKO-älyn hallituksen päätökset näkyväksi jäsenistölle ja innostaa osallistumaan! Yksi tärkeä askel on saada kaikki hallitusten kokousten dokumentit saatavaksi englanniksi.

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Joku viisas on joskus sanonut “Don’t worry about it”; stressaa vähemmän ja mee virran mukana. Everything’s going to be all Sprite™.

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Vuosijuhlilla pääsee näyttämään hienolta ja nauttimaan sivistyksestä, vappuna pääsee näyttämään dokatulta ja kärsimään Helsingin monitähtitornisuudesta. Vujut vie, mut kyllä vappu pitää olla [1,52] kertaa vuodessa.

Mihin Muumilaakson asukkaaseen samaistut eniten?
Nipsu

Sanna Hanén

Hallituksen jäsen, fuksi- ja tuutorivastaava
Fuksi 2014, 2020

Mikä on paras asia, mikä nykyisessä virassasi saatiin viime vuonna aikaan?
Fuksi- ja tuutorivastaavat ovat mun fuksi- ja tuutorivuosina järkänneet tosi mahtavia tapahtumia, joissa niin fuksit kuin tuutoritkin ovat päässeet tutustumaan toisiinsa! Tekis on iso järjestö, ja tapahtumien järkkääminen näin isolle poppoolle, jolla on paljon eri tarpeita ja kiinnostuksenkohteita ei tapahdu ihan itsestään - suuri kiitos siis aikaisempien vuosien vastaaville motivoituneesta ja taidokkaasta tekemisestä!

Millainen on hallitus-/järjestötyön arvo (verrattuna esim. palkkatyöhön)?
Järjestötyön arvo on ehdottomasti se, että tätä tekee ihmisten takia! Hommia riittää, mutta niitä tehdään frendien kanssa. On myös tosi kiva järjestää toimintaa, josta tekisläiset tykkäävät! Töitä tehdään sit palkan takia (ja sen takia, että koodaaminen on kivaa).

Oletko mieluummin Gurulassa vai Klusterilla?
Molemmat on mulle rakkaita, mutta useammin mut löytää kuitenkin varmaan Klusselta! Tähän liittyy varmaan jonkinlaista masokismia.

Lattialamppu vai kattolamppu?
LATTIALAMPPU! Sellainen pehmeä, useasta lähteestä kajastava valo on paras. Mun lempparivalo on sellainen pinkki valomiekka mun lattialla.

Minja Hietanen, kuva: Heli Parviainen

Minja Hietanen

Hallituksen jäsen, häirintäyhdyshenkilö, yritysvastaava
Fuksi 2020

Mikä sai hakemaan juuri näihin virkoihin?
Hain häirintäyhdyshenkilöksi, koska itselleni on tärkeää, että kaikilla on turvallinen ja tervetullut olo meidän tapahtumissa! Yritysvastaavaksi hain, koska esim. excujen järkkääminen ja muu yhteistyö yritysten kaa kiinnostaa. Hallitukseen hain, jotta pääsen vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. :))

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Muistaa heittää pikku rokkihornssit kaikille🤘

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Molemmat on kyl tosi kivoja tapahtumia. Vujuilla pääsee laittaa jotain kivaa päälle ja vappuna pääsee ulos juomaa skumppaa frendien kaa :p Mut ite ehk tykkään just enemmä vapusta ku ulkona on lämmintä ja kesäkin on iha kulman takana.

Mihin Muumilaakson asukkaaseen samaistut eniten?
Salee pikkumyyhyn :3 uwu

Bryn Sloan, kuva: Heli Parviainen

Bryn Sloan

Hallituksen jäsen, häirintäyhdyshenkilö
Fuksi 2022

Mikä sai hakemaan juuri näihin virkoihin?
Häirintäyhdyshenkilöksi hain, koska halusin auttaa muita konkreettisesti erittäin tärkeissä ongelmissa ja hallitukseen hain, koska minusta on tärkeää, että siellä on myös fukseja joiden tuoreemmat mielipiteet ja ajatukset voivat tehdä tuleville fukseille syksystä ja Tekikseen integroitumisesta helpompaa.

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Lause, mikä kuului varsinkin ekoina viikkoina enemmän kuin mikään muu on "Ei oo nii justiinsa". Se helpotti siihen stressiin ja paineeseen, mitä oli mielessä luonut yliopistomeiningille.

Oletko mieluummin Gurulassa vai Klusterilla?
Ehdottomasti Gurulassa. Siellä saa hommia tehtyä ja mukavasti sosialisoiduttua kun taas Klusselle mennään suorittamaan, mutta silti jotenkin kaikki tiet johtaa Klusterille.

Mikä on paras muistosi fuksivuodelta?
Tekiksen fuksisuunnistuksessa meillä erityisen hyvä pöhinä päällä. Siitä ei voinut kuin jäädä hyvä mieli. Samaa ei kyllä voi sanoa KJYRistä, mutta kyllä se se varmaan oli :)

Emma Piittala, kuva: Heli Parviainen

Emma Piittala

Hallituksen jäsen, bilevastaava, fuksi & tuutorivastaava
Fuksi 2020

Mikä sai hakemaan juuri tähän virkaan/näihin virkoihin?
Koska järjestötoiminta on kivaa. Tapahtumien järkkääminen on kivaa ja mul on ihan super pari jonka kanssa toteuttaa kivoi tapahtumia! Tuutoroin 2021 ja se oli ihan superii! Joku rontti meni sitte ehottaa että hae vastaavaksi, noh kaikki uudet haasteet on kivoja joten miksipä ei.

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Vapusta! Sitä tuntee antaneensa kaiken kun on juhlinut viikon putkeen 🥴 oikeesti kivoi tapahtumii megaspora, vappubileet, A.I. Virtasen aukiolla grillailu, vappusitsit jejee!

Mitä jokaisen käpistelijän pitäisi tietää?
Opin vasta toisena vuonna että jos Gurulasta ostaa limpparia ja jättää tölkin Gurulan kierrätykseen niin siitä saa pantin takaisin omalle RV-tilille kunhan muistaa lukea sen palautusviivakoodin pöydältä 🥳

Mihin Muumilaakson asukkaaseen samaistut eniten?
Muumimamma koska mami.

Pekka Mäki-Mikola, kuva: Heli Parviainen

Pekka Mäki-Mikola

Hallituksen jäsen, fuksi ja -tuutorivastaava, tuotevastaava, HYY-vastaava
Fuksi 2019

Mikä sai hakemaan juuri näihin virkoihin?
Tuotevastaavan virka kiinnosti koska halusin saada itsellenikin lisää Tekiksen tuotteita, tänä vuonna onkin paljon ideoita uusille tuotteille, sekä vanhojen lisähankinnoille. F&T-vastaavaksi haluan jakaa vielä tietoa ja panosta erityisesti tuutorivalintoihin ja ryhmäytymiseen. HYY-vastaavan hommaan lähtiessä ajattelin että on hyviä synergiaetuja olla samaan aikaan edaattorina ja pääsee helposti jakamaan tietoa HYYn asioista.

Mistä pidät TKO-älyssä kaikkein eniten?
Ehdottomasti meidän yhteishengestä, jokainen on tervetullut omana itsenään ja keskustelunaiheita voidaan käydä asiallisesti laidasta laitaan!

Oletko mieluummin Gurulassa vai Klusterilla?
Klusteri. Klusterilla pääsee aina rentoutumaan vaikka olisi haastavampi opiskelija-/työviikko, parasta on myös se että pääsee tapaamaan niin uusia ihmisiä kuin vanhoja tuttuja. Läheisyys Kampin Mäkkiin on myös tärkeä ominaisuus!

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Näistä onkin vaikeampi valita. Pääsin viime vuonna käymään vuosijuhlilla aika paljon, ja tykkäsin siitä kuinka pääsi tutustumaan suureen määrään uusia ihmisiä ja näkemään erilaisia perintenteitä ja tapoja. Toisaalta viime vuoden vappu oli todella hieno kokonaisuus, kun pääsi viikon olemaan tuttujen kanssa kaikenlaisissa tapahtumissa aina Vappusitseistä HopLoppiin.

Molemmissa on siis hyviä puolia, mutta erilaisia!

Maximilian Abstreiter, kuva: Sami Sidoroff

Maximilian Abstreiter

(sanokaa Max :D)
Hallituksen jäsen, pöytäjuhlavastaava
Fuksi 2018, 2022
Käännös

Mitä haluaisit viroissasi saavuttaa tänä vuonna?
Sitsit ovat kivoja, joten sitsivastaavana haluan järjestää meille mahtavia sitsejä tälle vuodelle. Hallituksen jäsenenä haluan pitää TKO-älyn pyörimässä ja kehittymässä, jotta voimme tarjota jäsenillemme hienoja kokemuksia.

Millainen on hallitus-/järjestötyön arvo (verrattuna esim. palkkatyöhön)?
Kaikki nautimme TKO-älyn (ja muiden järjestöjen) tapahtumista, muttei pidä unohtaa kuinka monet ihmiset tekevät näiden tapahtumien eteen töitä ja tekevät TKO-älystä niin hienon järjestön. Tässä mukana oleminen ja sen näkeminen, kuinka tehty työ ilahduttaa ihmisiä on upea kokemus, joka todellakin painaa vaakakupissa enemmän kuin sen vaatimat ‘uhraukset’.

Mikä on paras muistosi fuksivuodelta?
Valinta on vaikea, koska hienoja tapahtumia oli paljon, kuten vaikkapa orientaatioviikko, fuksisitsit tai KJYR. Jos joku pitäisi valita, olisi se syyskokouspäivä, koska oli hieno kokemus tulla samana päivänä valituksi hallitukseen ja vuoden fuksiksi.

Otatko jäätelön kuppiin vai tötteröön? Miksi?
Tötteröön, koska tykkään syödä tötterön. 😀

Niclas Forsman, kuva: Sami Sidoroff

Niclas Forsman

Pöytäjuhlavastaava, opintovastaava
Fuksi 2019

Mikä on paras asia, mikä nykyisissä viroissasi saatiin viime vuonna aikaan?
Opintokysely ja opintoiltama.

Pidätkö enemmän syys- vai kevätlukukaudesta?
Syyslukukausi. Syyslukukaudella on yleensä parempi kurssivalikoima.

Markus Kaihola, kuva: Sami Sidoroff

Markus Kaihola

Vuosijuhlamestari, hallituksen jäsen
Fuksi 2020

Mitä haluaisit virassasi/viroissasi saavuttaa tänä vuonna?
Järjestää erityisen hienot vuosijuhlat 35-vuotiaan järjestömme kunniaksi.

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Koittakaa vaan jaksaa.

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
En varmaankaan olisi lähtenyt vuosijuhlamestariksi, jos pitäisin enemmän vapusta. Pidän vuosijuhlista enemmän, koska ne ovat vain kerran vuodessa, kun taas vappu on joka torstai.

Otatko jäätelön kuppiin vai tötteröön?
Tötteröön, koska kuppi ei maistu yhtä hyvältä.

Heljä Lehtinen, kuva: Sami Sidoroff

Heljä Lehtinen

Hallituksen jäsen
Fuksi 2022

Mikä sai hakemaan juuri tähän virkaan virkoihin?
Hallitukseen hakeminen oli hieman spontaani päätös. Olin kyllä miettinyt asiaa jo useamman viikon, mutta en koskaan oikeastaan saanut tehtyä päätöstä, joten syyskokouksessa eräs ystäväni ehdotti minua hallitukseen. Hakemisessa ei ollut muita kuin hyviä puolia, joten kymmenen minuutin sisällä kehitin päässäni kasaan hyvän esittelyn itsestäni ja näin päädyin hallitukseen :). Hallituksen lisäksi olen monissa tiimeissä ja olen aktiivisesti mukana järjestämässä monia tapahtumia.

Oletko mieluummin Gurulassa vai Klusterilla?
Riippuu päivästä. Joskus on hauska ihan vain hengata Gurulassa, mutta Klusterilla aina sattuu ja tapahtuu. Jotenkin onnistun aina eksymään molempiin paikkoihin pidemmäksi aikaa kuin suunniteltu.

Mikä on paras muistosi fuksivuodelta?
On ollut hauska järjestää tapahtumia jo fuksivuonna, mutta on ollut myös hauska osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin, joten on hankala valita vain yhtä hyvää muistoa. On ollut erittäin hauska jatkaa harrastustani järjestämällä viikoittaista shakkia, mutta oli myös huvittavaa tulla kotiin jatkoilta samaan aikaan kun kämppikseni oli lähdössä luennolle, vaikka olimme olleet samassa tapahtumassa.

Lemppari geometrinen muoto?
Hyperkuutio. Asioita on hauska tarkastella useasta ulottuvuudesta.

Ella-Maria Heinonsalo, kuva: Ellan kotialbumi

Ella-Maria (Ella) Heinonsalo

Tiedottaja, README:n toimittaja
Fuksi 2022 (tietojenkäsittelytiede, yliopisto aloitettu 2018 joten alan olemaan jo aika wanha)

Mikä sai hakemaan juuri tähän virkaan?
Halusin lähteä mukaan toimintaan, mutta aloittaa helposti lähestyttävällä ja itselleni tutulla hommalla. Olen tehnyt viestintää vapaaehtoisena SPR:llä nyt muutaman vuoden, joten tiedotus tuntui luontevalta valinnalta. Toimittajaksi aloin, koska kirjoittaminen on kivaa.

Mikä on paras muistosi fuksivuodelta?
Limeksen fuksisitsit. Tosin seuraavana päivänä oli tähänastisen elämäni pahin darra.

Mikä on lapsuuden rakkaimman pehmolelusi nimi?
Rakkain pehmoleluni oli pieni punainen kangashiiri, jolla ei oikeastaan ollut nimeä. Siskoillani oli muutoin samanlaiset mutta eriväriset hiiret, ja ne olivat mielestämme myös kaikki sisaruksia.

Lattialamppu vai kattolamppu?
Katto, ei näillä neliöhinnoilla voi uhrata tilaa lattialta.

Atte Martikainen, kuva: Aten kotialbumi

Atte Martikainen

LAN-vastaava, häirintäyhdyshenkilö
Fuksi 2019

Mikä sai hakemaan juuri näihin virkoihin?
Häirintäyhdyshenkilön homma on mielestäni tosi tärkeä ja halusin tehdä jotain merkityksellistä järjestössä. LAN-vastaavaksi hain koska, no, tietskikkapelit on kivoja :3

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Jos juo alkoholia, niin illan viimeisenä juomana kannattaa juoda yks raikas Fernet-Branca. Tällä tavoin ei tule karbulaa ollenkaan, trust me bro ;)

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Molemmat tapahtumat on tosi kivoja omalla tavallaan. Vappuna on kesä jo nurkan takana ja aurinko paistaa ja skumppa maistuu. Vujut on toisaalta vujut, pääsee pynttäytymään oikein kunnolla, ehkä vuoden parhaita tapahtumia. Tosi vaikea valinta, mutta jos näistä kahdesta pitäis valita toinen niin sanoisin ehdottomasti KJYR. Oispa KJYR.

Otatko jäätelön kuppiin vai tötteröön? Miksi?
Tötteröön tietysti. Aina tötteröön. Kuppia ei nimittäin voi syödä. Tai no voi, mutta se saattaa olla vähän villimpi kulinaristinen kokemus kuin tötterö.

Heli Parviainen, kuva: Helin kotialbumi

Heli Parviainen

Päätoimittaja, vuosijuhlatiimin jäsen
Fuksi 2021 (ja 2013 ja 2011)

Mitä haluaisit viroissasi saavuttaa tänä vuonna?
Haluan rekrytoida koomisen ison toimituksen. Sellaisen, josta joku voi kysyä mihin näitä kaikkia tarvitaan, lehdissä ei ole kuin muutama teksti per julkaisu.

Jos keksin vappulehteen tekosyyn seisoa haalarisillaan meressä juomassa skumppaa, olen itseeni tyytyväinen.

Ja sitten jos ollaan hetki tosissaan niin neljä lehteä mukaanlukien vuosijuhlanumero, muutama blogipäivitys ja yhdet vujut voisi olla hyvä tavoite.

Mistä pidät TKO-älyssä kaikkein eniten?
Helposti lähestyttävyydestä. Järjestöaktiiviksi pääsee käytännössä omalla ilmoituksella, tai jos ujottaa niin voi mennä aktiivikanavalle lurkkimaan. Ihmisillekin on keskimääräistä helpompi mennä juttelemaan, jos en ole iän myötä hurjasti reipastunut.

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Vuosijuhlista! Joka järjestöllä on omat perinteet, joita on kiva käydä katsomassa. Jos ei tiedä jonkun muun perinnettä, niin järjestönauhat rintapielessä selittävät miksi olen sivistymätön moukka. Pitkässä mekossa juhliminen on yleensä niin kivaa, että se saa unohtamaan kuinka pari tuntia aikaisemmin olen todennäköisesti vannonut ajavani itseni kaljuksi ennen seuraavia vujuja ettei silloin tarvitse vääntää juhlakampausta.

Mihin Muumilaakson asukkaaseen samaistut eniten?
Nuuskamuikkuseen tai Pikku Myyhyn päivästä riippuen.

Otso Westerlund, kuva: Oton kotialbumi

Otso Westerlund

Liikuntavastaava
Fuksi 2021

Mikä on paras asia, mikä nykyisessä virassasi saatiin viime vuonna aikaan?
Tekiksen fudisjoukkueen elvytys

Mikä on paras vinkkisi itsestä huolehtimiseen?
Tule mukaan tekiksen liikuntatapahtumiin ;-)

Pidätkö enemmän vapusta vai vuosijuhlista?
Vapusta, kestää pidempään eikä sen jälkeen tarvi viettää isänpäivää krapulassa

Otatko jäätelön kuppiin vai tötteröön?
Kuppia ei voi syödä joten tötterö.


In English

New year, new actives in TKO-äly. But what are our new board members and officers like? We posted a panel of questions to them all with the instruction to choose 2-4 questions to answer, and these are the answers we got. Some of the translations are by the people themselves and some have been translated by the editor, the latter are marked in the text.

Mari Karlsson, pic: Sami Sidoroff

Mari Karlsson

Chair of the board
Fresher of 2019
Translated

Why did you run for this office?
Because I was encouraged to and wanted to challenge myself.

What’s your best self care tip?
Learn to say no. Even to the many fun possibilities.

How do you value the work done in an organization (compared to, for example, working for pay)?
As a TKO-äly active I have amassed a vast network of people, which is something I couldn’t have imagined as a fresher, even less so when I was younger. I feel my friends from TKO-äly helped keep me connected to the University’s community through the pandemic. Without them I might have dropped out of university again. It has also been easier to learn to say ”no” in the context of a student organization, because then I’m not stressing about whether or not I’m doing enough to earn my pay.

What was the name of your favorite stuffed animal from your childhood?
Uninalle (lit. Sleepteddybear) Still watching over my sleep.

Vesa Rautiainen, pic: Sami Sidoroff

Vesa Rautiainen

Treasurer
Fresher of 2022 (First fresher year at the University was 2021)
Translated

Why did you run for this office?
I have never been an active in an organization, but after frequenting TKO-äly’s fresher events my interest was piqued and I wanted to join in on the work. At first I thought I’d just dip my toe in by running for a smaller office, like assisting treasurer. I have previously studied business economics and worked as an accountant, so I figured it would be a good fit for me. A few older actives heard about my background and with their encouragement I decided to run for treasurer.

The treasurer’s duties will no doubt be challenging, but I believe they will give me a great vantage point to see how the organization runs. I’ll get lots of new insights on the work that goes into an organization and get to meet a lot of new people. I don’t think I’ll regret my decision!

How do you value the work done in an organization (compared to, for example, working for pay)?
The best reward of being a board member or an active in an organization is probably that you get to learn new skills, network with people, and most of all, you get a bunch of new, awesome friends.

What was the name of your favorite stuffed animal from your childhood?
Pupu (lit. Bunny)

Teo Uosukainen, pic: Sami Sidoroff

Teo Uosukainen

Vice chair, Studies representative, Board member
Fresher of 2019

Why did you run for these offices?
These offices seemed like a logical step forwards as a TKO-äly active.

What do you like best about TKO-äly?
TKO-äly has a diverse set of members with whom it’s easy to get along with for some reason. It feels good to do things for pleasant and fun people.

What’s your best self care tip?
Drink water, touch some grass.

Which character from the Moominvalley do you identify with?
Bulbasaur.

Sanna Hanén (on the left) and Eetu Raunio, pic: Sami Sidoroff

Eetu Raunio

Secretary
Fresher of 2019

What would you like to achieve in you office/offices this year?
My goal is to make TKO-äly’s board’s decisions visible to the members and encourage everyone to participate! One important goal is to have our board meeting documents available in English

What’s your best self care tip?
A wise dude once said “Don’t worry about it”; stress less and go with the flow. Everything’s going to be all Sprite™.

Do you prefer May Day celebrations or annual galas? Why?
During annual galas you get to look your best and enjoy culture, on May Day you get to look absolutely wrecked and to suffer from Helsinki’s multi-observatory-tude. Annual galas all the way, but one should celebrate Vappu [1, 52] times a year.

Which character from the Moominvalley do you identify with?
Sniff

Sanna Hanén

Boardmember, Fresher and Tutor Coordinator
Fresher of 2014, 2020

What’s the best thing the previous people holding your office did last year?
During my fresher and tutoring years, Fresher and Tutor Coordinators have organized awesome events where freshers and tutors have gotten a chance to know each other! We are a big organization with many needs and interests and we should not take it for granted that we have our own cool, plentiful events - a big thank you goes to the previous coordinators for their motivation and skilled input!

How do you value the work done in an organization (compared to, for example, working for pay)?
You work for an organization because of the people! There's plenty to do, but you get to work on stuff with your friends. It's also great to organize events that TKO-äly peeps enjoy! You work for pay cause you wanna get paid (and because coding is fun).

Do you prefer to hang out at Gurula or Klusteri? Why?
I love both, but you might see me at Klusteri more often. I think this is where my masochism comes into play.

Floor lamps or ceiling lamps?
FLOOR LAMPS! I prefer the kind of soft light that comes from many light sources. My favorite light is my pink light saber on the floor.

Minja Hietanen, pic: Heli Parviainen

Minja Hietanen

Board Member, Harrassment Contact Person, Corporate Relations
Fresher of 2020
Translated

Why did you run for these offices?
I ran for Harrassment Contact Person because to me it’s important that everyone feels safe and welcome in our events! I ran for Corporate Relations because I’m interested in organizing excursions and other collaboration with sponsors. I ran for the Board to have a say in important stuff. :))

What’s your best self care tip?
Remember to throw lil’ rock horns up for everybody🤘

Do you prefer May Day celebrations or annual galas?
Both are fun events. You get to wear something nice in annual galas and on May Day you get to drink bubbly with friends :p I think I prefer May Day because it’s warm outside and Summer is right around the corner.

Which character from the Moominvalley do you identify with?
Probably Little My :3 uwu

Bryn Sloan, pic: Heli Parviainen

Bryn Sloan

Board Member, Harrasment Contact Person
Fresher of 2022

What’s the best memory from your fresher year?
The TKO-äly fresher orienteering was a delightful event with such a great team. It left a great feeling afterwards, although the same couldn't be said for KJYR, but I'll have to go with that!

Do you prefer to hang out at Gurula or Klusteri?
Gurula for sure. It's a great place to socialize and get some work done. When you go to Klusteri it takes its toll, but somehow all roads lead to Klusteri eventually :)

What is your favourite geometrical shape?
Is there anything better than a dancing triangle?

Emma Piittala, pic: Heli Parviainen

Emma Piittala

Board member, Party Coordinator, Fresher and Tutor Coordinator
Fresher year 2020
Translated

Why did you run for these offices?
Because volunteering for an organization is fun. Organizing events is also fun and I have the best partner with whom to make awesome events a reality! I was a tutor in 2021 and it was super! Some rascal suggested that I should run for Fresher and Tutor Coordinator and, well, all new challenges are fun, so why not.

Do you prefer May Day celebrations or annual galas?
May Day! You know you’ve given it everything you’ve got after you’ve partied for a week non stop 🥴 Great events like Megaspora, May Day party, grilling in AI Virtasen aukio, May Day Sits, yay!

What should every computer scientist know?
It took me until my second year here to find out that if you buy a soda at Gurula and leave the can to Gurula to be recycled, you can get the deposit back on your RV-account if you remember to scan the barcode on the table 🥳

Which character from the Moominvalley do you identify with?
Moominmamma, because mommy.

Pekka Mäki-Mikola, pic: Heli Parviainen

Pekka Mäki-Mikola

Board Member, Fresher and Tutor Coordinator, Product Coordinator, HYY Correspondent
Fresher of 2019
Translated

Why did you run for these offices?
I was interested in being a Product Coordinator because I wanted more TKO-äly merch for myself, too, and there are plenty of ideas for new merch for this year, without forgetting to reorder old merch. As a F&T Coordinator I want to share my knowledge and help with especially choosing the tutors and building team spirit. I thought that as a member of HYY's Representative Council becoming HYY Correspondent would be an easy way to share current info on HYY.

What do you like best about TKO-äly?
Most definitely our team spirit, everyone is welcome as they are and we can have discussions on a wide array of topics while keeping our cool!

Do you prefer to hang out at Gurula or Klusteri?
Klusteri. At Klusteri it's always possible to relax despite being in the middle of a demanding week of studying and work. One of the best things is getting to meet new people and old friends. The proximity to McDonald's Kamppi is also a key feature!

Do you prefer May Day celebrations or annual galas?
This is a tougher choice. I had the chance to go to quite a number of annual galas last year, and I liked getting to meet a hefty number of new people and to see different traditions and practices. On the other hand, the last May Day celebrations were brilliant, it was finally an opportunity to hang out with friends in all sorts of events from May Day sitsit to HopLop.

Both have their - very different - advantages!

Maximilian Abstreiter, pic: Sami Sidoroff

Maximilian Abstreiter

(call me Max :D)
Board Member, Academic Table Party Coordinator
Fresher of 2018, 2022

What would you like to achieve in your offices this year?
Sitsit are fun and so I want to organize some great sitsit for us this year as a sitsit responsible.

As a board member I want to help to keep TKO-äly running and improving, so that we can provide great experiences for our members.

How do you value the work done in an organization (compared to, for example, working for pay)?
We all love and enjoy the events of TKO-äly (and other organizations), but we should not forget that many people are working very hard  to make these events happen and make TKO-äly such a great organization. Being a part of this process and seeing how the results make other people happy is an amazing experience that definitely outweighs the ‘sacrifices’ you have to make for it.

What’s your best memory from your fresher year?
This is hard to say as their were many great events including orientation week, fuksisitsit or KJYR, but if I have to choose one I would say it was the day of syyskokous, as being elected to the board and being awarded fresher of the year on the same day was a great experience.

Do you take your ice cream in a bowl or in a cone? Why?
In a cone, because I like to eat the cone. 😀

Niclas Forsman, pic: Sami Sidoroff

Niclas Forsman

Board Member, Academic Table Party Coordinator, Studies Representative
Fresher of 2019
Translated

What’s the best thing the previous person holding your office did last year?
Studies questionnaire and study soiree.

Do you prefer the autumn or spring semester?
Autumn semester, because it usually has better courses running.

Markus Kaihola, pic: Sami Sidoroff

Markus Kaihola

Annual Ball Sultan, Board Member
Fresher of 2020

What would you like to achieve in your office/offices this year?
I would like to throw an especially fine annual gala for our 35 year old organization.

What’s your best self care tip?
Just try to deal with it.

Do you prefer May Day celebrations or annual galas? Why?
I probably would not have become the annual ball sultan if I enjoyed May Day more. This is because we only have one annual gala in a year but May Day is on every Thursday.

Do you take your ice cream in a bowl or in a cone? Why?
In a cone since the bowl just does not taste as good.

Heljä Lehtinen, pic: Sami Sidoroff

Heljä Lehtinen

Board Member
Fresher of 2022

Why did you run for this office?
Running for a board member's place was quite a spontaneous decision. I had been contemplating the idea for a few weeks but I never made up my mind, so in the Autumn Meeting a friend of mine suggested me for the board. There are only good sides in running, so within ten minutes I developed an introduction about myself and somehow I ended up on the board :). In addition, I’m also in many teams and I’m actively part of organizing events.

Do you prefer to hang out at Gurula or Klusteri?
It depends on the day. Sometimes it’s nice just to hang out in Gurula, but there’s always mayhem in Klusteri. Somehow I always end up staying in both places longer than planned.

What’s your best memory from your fresher year?
It has been fun to organize events already during my fresher year, however it has also been nice to attend events organized by others, so it’s difficult to name just one good memory. It has been cool to continue my hobby by organizing weekly chess, but it was also amusing to come home from some afterparty at the same time when my roommate was leaving for a lecture, even though we had been at the same event.

What is your favourite geometrical shape?
Hypercube. It’s fun to examine things in multiple dimensions.

Ella-Maria Heinonsalo, pic: Ella's album

Ella-Maria (Ella) Heinonsalo

Communications Officer, Reporter for README
Fresher of 2022 (in Computer Science, I started at the University in 2018, so I’m starting to become an elder)
Translated

Why did you run for this office?
I wanted to become an active, but to start with something that was easy to approach and familiar to me. I have volunteered with the Finnish Red Cross in communications for a few years, so becoming a communications officer felt like the natural choice. I became a reporter because writing is fun.

What’s your best memory from your fresher year?
Limes’ fresher sitsit. Although the day after was graced by the worst hangover I’ve ever had.

What was the name of your favorite stuffed animal from your childhood?
My favourite stuffie was a small red fabric mouse that didn’t really have a name. My sisters had stuffed mice that were otherwise the same but were different colours, and we agreed that the mice were also sisters.

Floor lamps or ceiling lamps
Ceiling lamps, can’t be sacrificing floor space in this economy.

Atte Martikainen, pic: Atte's album

Atte Martikainen

Minister of LAN parties, Harassment Contact Person
Fresher of 2019
Translated

Why did you run for this office/these offices?
I think Harassment Contact Persons are very important and I wanted to do something meaningful in the organization. I ran for the Minister of LAN parties because, well, video games are fun :3

What’s your best self care tip?
When drinking alcohol, it’s a smart move to have a refreshing Fernet-Branca as the last drink of the night. This way you will not be hungover, trust me bro ;)

Do you prefer May Day celebrations or annual galas? Why?
Both are very nice in their own way. On May Day Summer is right around the corner, the sun is shining and the mood is bubbly. Annual galas, on the other hand, are annual galas. A good reason to dress to the nines, maybe one of the mest events of the year. It’s hard to choose between the two, but if I had to I’d say definitely KJYR. Wish it was KJYR already.

Do you take your ice cream in a bowl or in a cone? Why?
Cone of course. Always in a cone. Because you can’t eat a bowl. Or well, you can, but it might be a more curious culinary experience than a cone.

Heli Parviainen, pic: Heli's album

Heli Parviainen

Editor-In-Chief, Annual Ball Team Member
Fresher of 2021 (and 2013 and 2011)

What would you like to achieve in your offices this year?
To recruit a comically large editorial staff. So large, that people will ask what I need all of these people for, there are not that many articles in README.

If I can come up with an excuse to stand in the sea in my overalls drinking bubbly for the May Day issue, I will.

But to be realistic, it would be plenty to manage four issues of the magazine, some blog posts and helping with the annual gala.

What do you like best about TKO-äly?
The organization and its people are easy to approach. You can become an active basically by letting someone know you’d like to join their team, or if you’re still a bit shy you can just lurk in the actives’ chat. Our members are easy to start a conversation with, or maybe I’m just bolder with age, who knows.

Do you prefer May Day celebrations or annual galas?
Annual galas! Every organization has their own traditions and it’s cool to see the variation. If I’m not familiar with something, I have my organizations’ ribbons on me to wordlessly explain why I’m such an uncultured swine. Usually partying in a long dress is fabulous enough to make me forget that mere hours ago I probably swore I’d be bald for the next annual gala so I won’t have to have a breakdown trying to put my hair up.

Which character from the Moominvalley do you identify most with?
Snufkin or Little My, depending on the day.

Otso Westerlund, pic: Otso's album

Otso Westerlund

Physical Activities Minister
Fresher of 2021
Translated

What’s the best thing the previous people holding your office did last year?
Bringing back TKO-äly’s football team.

What’s your best self care tip?
Come to TKO-äly’s sports events ;-)

Do you prefer May Day celebrations or annual galas?
May Day, it’s longer and you don’t have to be hungover to celebrate father’s day after that.

Do you take your ice cream in a bowl or in a cone?
You can’t eat a bowl, so a cone it is