Maanantaimaistelut: Plenny-patukat

Tervetuloa maanantaimaistelujen pariin! Uuden tapahtumakonseptin ideana on tutustuttaa Gurulan (ja yleisemmin TKO-älyn) väki RV:n tarjonnalle, ja kun se loppuu kesken, ulkomaailman mauille ja mahdollisuuksille. 🤩

🤔
Miten pääsen maistelemaan?

Maanantaimaistelut ilmestyvät tapahtumakalenteriin normaalisti, seuraa siis Telegramin tiedotuskanavaa ja saavu Gurulaan kokeilemaan. Osallistuminen on ilmaista ellei tapahtumakuvauksessa erikseen toisin mainita.

Ensimmäisessä maanantaimaistelussa Gurula-oleskelijoiden sivistyneille makunystyröille annettiin testiin Plenny-patukat. Nämä RV:n kantatavaraan[1] kuuluvat ihmisravintopatukat[2] ovat Sinunkin saatavilla huokeaan 1,92 € hintaan.

"Mutta mikä mun pitäis valita??!!"

- Sinä, varmaan

Älä huoli! Pidä pääsi jäässä ja seuraa tämän supertieteellisen arvostelun antamia vinkkejä, ja löydät varmasti patukoista juuri Sinulle sopivan!*

Jokaiselle patukalle löytyy oma alaotsikko, jonka viereinen tähtimäärä kertoo nopealla vilkaisulla arvosanojen keskiarvon. (psst: 💫 on puolikas tähti. Trust me.)

Suuren suuri Plenny-maistelu

Tähän maanantaimaistelun avajaisversioon vastasi yhteensä 13 Plennyn makuihin tutustunutta suun omistajaa, 12 sähköisesti ja 1 asiantuntija paperia hyödyntäen.

Valkoinen pöytä. Pöydän päällä on seitsemän lautasta, joissa jokaisessa on ruskean värisiä Plenny-patukasta leikattuja kuutioita.
Plennyt tarjolla Gurulan pöydällä

Muistiinpanoista löytyy lisäksi maininta yhdestä anonyymista ohikulkijasta, joka saapui Gurulaan, maistoi yhtä patukoista ja lähti sanomatta mitään. 🕴️️

Kirsikka ⭐⭐⭐💫

Nothing short of a delicious sweet and sour whirlwind of ripe red ch-ch-cherries in your mouth.

Ensimmäisenä vuorossa on kirkkaanpinkillä kääreellä varusteltu kirsikka. 🍒 Keskiarvolla 3,6/5 (10 arvostelua) kirsikkamakua kuvailtiin "yllättävän hyväksi ellei ok:ksi".

Gurulassa kirsikkaa kuvailtiin ulkonäöltä toffeemaiseksi, ja sitä kehuttiin houkuttelevana. Myös kirkas kääre keräsi kehuja kansalta.

"kirsikka maistuu sellaselta muromysliltä missä on kuivattuja marja paloja paitsi et siit on jätetty se maito pois ni se on kuivaa ja surullista"
"Hyvin makea, en odottanut tätä täysravinnolta. Aika karkkia. Hedelmäistä. Ihan hyvää."

- Asiantuntijalausunto

Satunnainen lainaus

"International war crimes taste testing"

Mokka ⭐⭐

When cacao beans meet coffee beans, flavour town magic happens

Mokka opettaa meille tärkeän asian: vaikka sen keskiarvo on 2/5 (11 arvostelua), se johtuu siitä, että ihmiset joko pitivät siitä paljon tai eivät ollenkaan. Se, mikä on toisen mielestä "kitkerää pahaa" on toisen täysin perusteluitta annettu 5/5. 🤤

"[...] Maistui yllättäen vähän mochalle."
"I tasted all of them and I would like to eat more so they are pretty good. Except for the mocha, the mocha is awful."
"Maistuu kahvilta, miedolta sellaiselta. Kahvi on pahaa, joten tämäkin, mutta ihan ok, ainakin pienenä palana."

- Asiantuntijalausunto

Apfelstrudel ⭐⭐⭐💫

Real apple with a pinch of cinnamon: the classic Vienna pastry in pocket size.

Vienna[4] ei petä! Jos siis etsit varmaa Plenny-valintaa, nappaa tämä (julkaisun aikaan loppuunmyyty) hittimaku kouraasi. Huikealla 3.7/5 keskiarvolla (11 arvostelua) tämä on ainoa patukka, joka saa Certified Asiantuntijavalinta -merkin arvosanalla 5/5.

"omenapiirakka alkaa omenaisena jatkuu kanelina. ihan hyvä tbh. vähän alkoholinen haju mut onkohan se joku mielleyhtymä omenasiideriin tmv?"
"Apfelstrudel tuoksuu kirsikalta"
"[...] A bit of cinnamon, but yeah… That’s all I can say. There is something in common between this and an apple pie."
"Selkeä omenapiirakan maku. Hyvää. Suosittelen. Tässä ei edes maistu sivumakuja, selkeästi onnistunut patukka. Aika makeaa."

- Asiantuntijalausunto

Suklaa ⭐⭐💫

Crunchy chocolate meal bar [5]

Suklaan olettaisi koukuttavan maistajien makunystyrät lukkoon (ainakin noilla lihaksilla), mutta se yltääkin vain 2.7/5  keskiarvoon (11 arvostelua). Ehkä tämä veitsellä varustettu violetti vompatti saa lukijan kiinnostuksen heräämään?

Paikan päällä suklaata kehuttiin ulkonäöstä; vaaleat murot tumman mössön sisällä houkuttelivat maistamaan. Ulkonäkö kuitenkin johdatti hieman mauttomaan kokemukseen.

"suklaa ei maistu suklaalta vähän outo ja pahaa"
"se suklaa on ehk enemmänki niinku tumma kaakaojauhe eikä suklaa"
"Suklaa oli aika kuiva ja ei maistunut kovin paljoa suklaalle. Suklaa oli visuaalisesti kaunein."
"Pieneen makean tarpeeseen. Hyvin kaakoinen/tumma suklaan maku. Ei karkki."

- Asiantuntijalausunto

Caramel Sea Salt ⭐⭐⭐💫

Sweet caramel with a pinch of sea salt [5]

Kirjoittajan lempimaku, karamelli ja merisuola, nousee myös kärkisijoille keskiarvolla 3.6/5 (12 arvostelua). Kirjoittajan mielipideet on validoitu. Kirjoittaja on tyytyväinen.

Ainoa maininta järjestäjän muistiinpanoissa livekeskustelusta tähän makuun liittyen on kaksi merkittävää sanaa: "pehmee herkku".

"Söin joskus caramel & sea salt. Oli ihan hirveätä."
"caramel sea salt ei kovin hyvää myöskään mut ei kyl pahaakaan? ei maistu caramel"
"Perinteinen maku. Ihan hyvää mättöö, aika ruokaisaa. Suola maistuu selkeästi. Välillä tätä tekee jopa mieli."

- Asiantuntijalausunto

Mainittakoon myös se, että kirjoittajan alkoi tehdä mieli kyseistä patukkaa tätä kirjoittaessa. Tasapainoksi: joku on joskus kuvaillut tätä "pöydäksi". Siis sillä tavalla että se maistuisi samalta kuin pöytää söisi. Sellasta IKEAn. Pahvia.

Almond & Fig ⭐⭐⭐

Natural taste with almond chunks [5]

Jos tykkäät manteleista ja viikunista, niin tätä varmaan kannattaa kokeilla. Keskiarvo 3.2/5 (11 arvostelua) kertoo että patukka ei ole huonoin, mutta ei myöskään paras. Viikunapariskunta kävelee siis mantelikavereidensa kanssa kultaista keskitietä... suoraan suuhusi.

"almond & fig aika tavallinen pähkinäinen maku. ihanan neutraali :D"
"Almon & fig oli aika hämärä, ei kovin hyvää. Kaunein paketti."
"Maistuu oluelta. Alkuun hedelmän + oluen maku, mutta lopulta oluen maku ottaa vallan, eikä pysty syömään enempää. Ei jatkoon."

- Asiantuntijalausunto

Vanilja ⭐⭐⭐⭐

Vanilla with a crunch [6]

Maistelun yllätysvoittaja on viaton ja neutraali vanilja! Huikealla 3.8/5 keskiarvolla (11 arvostelua) vanilja on täpärästi omenapiirakan edellä ja vie kotiin (olettaen että Plenny-maulla on koti) upean Maanantaimaistelupokaalin. 🏆

Erinomaisena uutisena mainittakoon, että tämä on yksi niistä harvoista hyvin arvostelluista mauista joita on vielä jäljellä! Tule siis nappaamaan omasi RV:stä ennen kuin on liian myöhäistä.

Vaihtarit kuitenkin varokoot! Paikalla ollut kansainvälisen yhteisön edustaja totesi tämän olevan "not really good".

"vanilja iha hyvää actually, kiva vaniljainen maku paitsi sitku syö liikaa ni alkaa maistuu pahvilta, hirvittäis ajatus syödä kokonainen patukka"
"Vanilja oli hyvää :) "
"Vaniljia vaikuttaa ainoalta minkä todennäköisesti tulen myös tulevaisuudessa ostamaan."
"Hyvin lähellä Caramel Sea Saltia, mutta ilman suolaa. Vanilja ei maistu kunnolla. Ihan ok, mutta en söisi päivittäin."

- Asiantuntijalausunto

Mitä tästä opimme?

"Why are you making this experiment? It’s… Is there a good outcome? I don’t think that’s going to happen. Now I know which one I will not buy. Maybe I will find one I will buy."

- Kansainvälinen tallaaja

Vaikka Plenny-patukat löytyvät RV:n alimmalta hyllyltä, ne eivät suinkaan jää vähäisimmäksi sen tarjonnassa. Jos Unicafeen ei ehdi luentojen massan keskeltä ja maha kurnii lounaan verran ravintoa, yhden tällaisen herkun saa käteen sekunneissa, ja se menee pehmeästi alas tekismukiin lasketun Kampuksen halvimman™ kahvin kanssa.

... ai nytkö vasta tajusit että tää on RV-mainos?

"Kiitos tästä kokemuksesta"


[1] Since 20...jotain.
[2] Ihmisille tehty, ei ihmisistä tehty.
[4] Kirjoittajan tietoon ei ole kantautunut että patukka olisi oikeasti Viennassa valmistettu, enkä aio lähteä etsimään tätä tietoa netin syövereistä.
[5] No olipa hyvin kuvailtu. Kiitos Jimmy Joy.
[6] Oikeesti?! No ei ihme että omenapiirakalla on parempi kuvailu kun se on uusi. Mutta silti, ei tää oo reilua näille muille. Kirsikallakin oli oma foorumipostaus. #vaniljallerakkautta

* Kirjoittaja ja TKO-äly ry ei takaa, että arvostelun lukeminen auttaa ratkaisevissa määrin lukijaa valitsemaan sopivan makuisen, allergeeneilta harmia aiheuttamattoman tai muuten yksilölle suotavan Plenny-patukan.

🖤
Tykkäsitkö sisällöstä? Luitko loppuun? Ois huikeeta jos laittaisit kirjoittajalle palautetta Telegramissa (@chobbit) tai viestiä anonyymisti TKO-älyn yleiseen palautelomakkeeseen.