Pika-arvostelu: Onko Unarin myöhäisiltaan avoinna olevasta Myöhästä miksikään?

Myöhä Bar & Cafe on Unicafen vegaaninen lounasravintola, joka muuttuu illan hämärtyessä eli klo 15:00 alkoholia anniskelevaksi baariksi.

Kävimme testaamassa laskiaisriehan jälkeen Myöhän. Juomat ovat kustantaneet toimittaja itse.

Saavumme kylmettyneinä Kaivopuistosta laskiaisriehasta Kaivopihaan. Ensisilmäyksellä Myöhää ei edes huomaa pois lukien kylttiä, sillä baari on visusti piilossa ohikulkijoilta.

Saapuessamme noin klo 14:55 Myöhään asiakkaita oli harvakseltaan. Noin viisi asiakasta, oletettavasti lounasajan jälkeen jääneitä. Yhdellä oli MacBook esillä. Seurueemme epäröikin aluksi sisälle menemisestä, pelkonamme muiden ”ei-nauttivien” asiakkaiden häiritsemisestä.

Istuudumme nurkkaan ja tilaamme juomat. Anniskelu on alkanut. Paikalle oli myös saapunut meidän jälkeemme Aallon bioinformaatioteknologisteja ja HY:n oikkareita.

Tilaan tiskiltä Happy Joe 0,4 l omenasidukan, jäillä. Siideristä pulitan 7,50 € opiskelijakortilla. Ilman sitä se olisi kustantanut järkyttävät 9,50 €! Ohoh.

Myöhästä löytyy helppokäyttöinen itsepalvelukaraoke, noukit baaritiskiltä saatavilla olevat kaksi mikrofonia ja menet älylaitteella verkkosivulle, joista voi toivoa kappaleita.

Saatavilla oleva karaokevalikoima on laaja, melkein kaikki suomen- ja englanninkieliset kappaleet löytyvät hakemistosta. Harmikseni Vitas - The 7th Element kappaletta ei löytynyt, juuri se ”hahahah blblblbllblblbl” meemibiisi.

Karaoke toiminnassa

Karaoken äänentoisto on huippuluokkaa. Mikrofonit taltioivat koko lauluäänen spektrumin, joko hyvässä tai pahassa. Miksaus on myös hoidettu onnistuneesti: laulu ja taustamusiikki soivat hienossa harmoniassa.

Silloin kun karaoke ei pyöri niin taustalla soi miellyttävää musiikkia.

Myöhässä ei ole omaa vessaa, vaan Kaivopihan vessoihin pääsee ovikoodilla. Vessa oli puhdas ja toimiva.

Myöhästä saa myös syötävää lounasajan jälkeen. Emme ehtineet testata tätä, vaan joudumme lähtemään klo 16:00 laskiaisappron alkaessa.

Myöhä on opiskelijakortilla kohtuuhintainen opiskelijoille suunnattu baari, josta löytyy puitteet haalariporukan karaokelle taikka rennolle chillailulle. Eikä tilastakaan ole puutetta. Suosittelen.

Opiskelijahintaiset juomat
Vegaaninen ruokamenu